Κέντρο Ασφαλείας

Οδηγός ευημερίας

Ενημερώθηκε: 21 Απριλίου 2025

Η ευημερία σας, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός αυτού, έχει σημασία για εμάς. Θέλουμε να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο της εμπειρίας σας στο TikTok και να αλληλεπιδράτε με την τεχνολογία με τρόπο που σας ταιριάζει. Για να υποστηρίξουμε καλύτερα εσάς και την ευρύτερη κοινότητά μας, το TikTok συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη εργαλειοθηκών οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να μάθουν όλοι περισσότερα σχετικά με τη βελτίωση της ευημερίας τους και τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής διαδικτυακής κοινότητας.

Πώς να αξιολογήσετε την ψηφιακή ευημερία σας

Η ψηφιακή ευημερία αναφέρεται στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας ενός ατόμου στο πλαίσιο ψηφιακών ή διαδικτυακών δραστηριοτήτων. Περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίον αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο και υποστηρίζει μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με τις ψηφιακές συσκευές και το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Η αξιολόγηση της ψηφιακής ευημερίας σας απαιτεί αυτογνωσία. Μπορείτε να αξιολογήσετε πώς επηρεάζουν οι ψηφιακές συνήθειες σας τη σωματική και ψυχική υγεία σας:

Σκέψεις σχετικά με τον χρόνο σας στην οθόνη

Αξιολόγηση της συναισθηματικής κατάστασης μετά τον χρόνο οθόνης

Προσοχή στη ρουτίνα και στην ποιότητα του ύπνου

Αξιολόγηση της παραγωγικότητας μετά από διαδικτυακές δραστηριότητες

Αξιολόγηση της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης

Αξιολόγηση διαδικτυακών πρακτικών απορρήτου και ασφάλειας

Εξέταση του περιεχομένου που καταναλώνεται διαδικτυακά

Συμβουλές για τον προβληματισμό σχετικά με τον Χρόνο οθόνης

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εμπλουτίζει την καθημερινή ζωή μας, μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε τρόπους για να πετύχουμε ισορροπία στο ταξίδι της ψηφιακής ευημερίας μας.

Μαζί με τους ειδικούς της Internet Matters, δημιουργήσαμε ένα ειδικό υλικό και σας παραθέτουμε 7 ερωτήσεις οι οποίες θα σας υποστηρίξουν καθώς προβληματίζεστε και δημιουργείτε μαζί υγιείς και ισορροπημένες ψηφιακές συνήθειες.

Πριν τη χρήση
  • Τι θέλω να αποκομίσω από αυτόν τον χρόνο στο διαδίκτυο;
    Θέλετε να συνδεθείτε με φίλους; Να χαλαρώσετε; Να διασκεδάσετε; Σκεπτόμενοι τι ελπίζετε να αποκομίσετε από κάτι προτού αρχίσετε, θα είναι πιο εύκολο να αναλογιστείτε τι επηρεάζει τη συμπεριφορά σας και αν η εμπειρία λειτούργησε όπως ελπίζατε.
  • Υπάρχουν άλλα πράγματα που θα έπρεπε να κάνω;
    Τι πρέπει να βάλω σε προτεραιότητα; Ποια είναι η καλύτερη σειρά για να κάνετε τα πράγματα; Προτού αρχίσετε μια δραστηριότητα, αυτός ο γρήγορος έλεγχος μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά κάποιο άλλο μέρος της ημέρας σας.
  • Θα βελτιώσει αυτή η δραστηριότητα το υπόλοιπο της ημέρας μου;
    Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια συνταγή που είδατε στο διαδίκτυο για το δείπνο που θα φτιάξετε για φίλους αργότερα; Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε περιεχόμενο με βάση τις δεξιότητες, τις εμπειρίες ή τα ενδιαφέροντά σας; Θα ενδιαφερόταν κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας να συμμετάσχει σε αυτό που κάνετε; Αξιοποιούμε στο έπακρο ό,τι κάνουμε, σκεπτόμενοι πώς όλα μέσα στην ημέρα μας ταιριάζουν μεταξύ τους.
Κατά τη χρήση
  • Πώς αισθάνομαι στην αρχή, στη συνέχεια και στο τέλος;
    Έχει αλλάξει το πώς αισθάνομαι; Αισθάνομαι καλύτερα ή χειρότερα; Αισθάνομαι όπως περίμενα; Τι επηρέασε το πώς αισθάνθηκα; Το να σκέφτεστε πώς αισθάνεστε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια δραστηριότητα είναι μια πολύ καλή συνήθεια και μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να προσέχετε πώς επηρεάζει την ευημερία σας, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.
Μετά τη χρήση
  • Πώς πέρασα τον χρόνο μου;
    Μάθατε κάτι καινούργιο; Παρακολουθήσατε ένα βίντεο που δημιούργησε κάποιος άλλος; Δημιουργήσατε κάτι μόνοι σας; Το να σκεφτόμαστε τι κάναμε και όχι μόνο για πόσο χρόνο κάναμε κάτι, ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τα κίνητρά μας και να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις πράξεις μας στο μέλλον.
  • Έκανα αυτό που είχα βάλει στόχο;
    Είχατε κάποιο σχέδιο και το τηρήσατε; Δεν είχατε κανένα σχέδιο και πού σας οδήγησε αυτό; Περιμένατε να κάνετε αυτό που κάνατε; Τι καθοδήγησε τις ενέργειές σας; Ο προβληματισμός με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά μας και τι μπορεί να μας επηρεάσει.
  • Θα μπορούσε η εμπειρία μου να είναι καλύτερη;
    Τι πήγε καλά; Τι δεν πήγε καλά; Γιατί; Το να σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά την επόμενη φορά ή τι σας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά σε μια δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε την επόμενη εμπειρία σας προς το καλύτερο!

Εργαλεία για υποστήριξη της ψηφιακής ευημερίας σας στην πλατφόρμα

Οι λειτουργίες ψηφιακής ευημερίας στο TikTok βοηθούν εσάς, ή έναν έφηβο υπό τη φροντίδα σας, να ελέγχετε τον χρόνο σας στο διαδίκτυο. Περιορίζουν επίσης το περιεχόμενο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα κοινά. Οι ρυθμίσεις αυτές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή σας και την έκδοση της εφαρμογής.

Ο καθημερινός χρόνος οθόνης αποτελεί λειτουργία που σας επιτρέπει να αποφασίσετε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώνετε στο TikTok κάθε μέρα. Στο TikTok, κάθε λογαριασμός που ανήκει σε χρήστη ηλικίας κάτω των 18 ετών τίθεται αυτόματα σε ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης 60 λεπτών.

Ο πίνακας ελέγχου χρόνους οθόνης είναι μια λειτουργία με εύκολη πρόσβαση, που σας δίνει μια εικόνα για το πώς και πότε χρησιμοποιείτε το TikTok. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στην επιλογή «Εβδομαδιαίες ενημερώσεις χρόνου οθόνης», ώστε οι πληροφορίες αυτές να παραδίδονται απευθείας στα εισερχόμενά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λαμβάνετε πιο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με τη χρήση και να είστε πιο συγκεντρωμένοι όταν το χρησιμοποιείτε.

Το Διάλειμμα χρόνου οθόνης αποτελεί λειτουργία που θα σας προτρέπει να κάνετε διάλειμμα έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης οθόνης, το οποίο μπορείτε να ορίσετε εσείς.

Η Περιορισμένη λειτουργία αποτελεί επιλογή η οποία περιορίζει την εμφάνιση περιεχομένου που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα κοινά. Μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας. Η Περιορισμένη λειτουργία είναι επίσης μία από τις λειτουργίες που μπορεί να ελέγχει άμεσα ένας γονέας όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Σύνδεση οικογένειας.

Ακολουθούν ορισμένοι πρόσθετοι πόροι για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ψηφιακή ευημερία.

Υποστήριξη μελών της κοινότητας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση

Η ασφάλεια και η ευημερία των μελών της κοινότητάς μας στο TikTok αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και να λάβουμε υποστήριξη όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Όταν κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απευθυνθούν σε φίλους και μέλη της κοινότητας. Φίλοι και μέλη της κοινότητας είναι επίσης πιθανό να αντιληφθούν πότε κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα. Γνωρίζετε όμως τι πρέπει να κάνετε όταν δείτε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια;

Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένοι τρόποι παροχής υποστήριξης είναι ασφαλέστεροι και αποτελεσματικότεροι από άλλους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε σε κάποιον που παλεύει με την ιδέα της αυτοκτονίας ή του αυτοτραυματισμού.

Ενδείξεις αγωνιώδους συμπεριφοράς

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τις ενδείξεις αγωνιώδους συμπεριφοράς:

  1. Άμεση συζήτηση για αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό, για παράδειγμα «Θέλω να αυτοκτονήσω», αναφορά σε επιθυμίες ή τρόπους τερματισμού της ζωής τους, κοινοποίηση βίντεο πρόσφατου αυτοτραυματισμού.
  2. Έμμεση συζήτηση για αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό. Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν πιο ήπια γλώσσα, για παράδειγμα «Θέλω να σταματήσει ο πόνος», «Δεν αντέχω άλλο».
  3. Κλαίνε, αναφέρουν ότι αισθάνονται αναστατωμένοι, απελπισμένοι, αγχωμένοι ή/και ότι έχουν πρόβλημα ύπνου.
  4. Πρόσφατη αύξηση της απερισκεψίας και της ανάληψης ρίσκων.
  5. Εκφράζουν δυσαρέσκεια για σχόλια παρενόχλησης και εκφοβισμού.
  6. Εκφράζουν ασυνήθιστες δυσκολίες σε καθημερινές εργασίες, όπως ο ύπνος, το ντους ή το ντύσιμο.

Βήματα για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ επικοινωνίας

Πώς να απαντήσετε σε κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα; Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ επικοινωνία!

ΗΡΕΜΗΣΤΕ
  • Είναι δύσκολο να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά όταν αισθάνεστε αγχωμένοι. Πριν κάνετε οτιδήποτε, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, χαλαρώστε το σώμα σας και ηρεμήστε το μυαλό σας.
  • Να θυμάστε ότι η ευθύνη για την ασφάλεια οποιουδήποτε άλλου δεν βαρύνει μόνο εσάς. Υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν. Δεν χρειάζεται να συμμετάσχετε σε αυτές τις συζητήσεις αν δεν αισθάνεστε έτοιμοι να το κάνετε.
  • Σκεφτείτε ποια βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε με ασφάλεια και ποιοι πόροι υπάρχουν. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε μια γραμμή βοήθειας ή σε έναν έμπιστο ενήλικα για να συζητήσετε τις ανησυχίες σας και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την αντίδρασή σας.
  • Ορισμένα άτομα βρίσκουν χρήσιμο να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν πρώτα τις σκέψεις τους.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Η ανταπόκριση σε κάποιον που αγωνίζεται μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει λιγότερο μόνος και να αισθανθεί μεγαλύτερη υποστήριξη. Ακολουθούν πέντε επιλογές για να ανταποκριθείτε:

  1. Εάν πιστεύετε ότι η ζωή κάποιου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, εξετάστε το ενδεχόμενο να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μια τοπική γραμμή κρίσης ή μια υπηρεσία επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας. Είναι καλύτερο να το κάνετε με τη συνεργασία του ατόμου που βρίσκεται σε κρίση και να παραμείνετε μαζί του, ενόσω το άτομο ζητάει απευθείας βοήθεια.
  2. Εάν η ζωή κάποιου δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεστε, σε μια τοπική γραμμή κρίσης ή σε έναν επαγγελματία για βοήθεια.
  3. Εάν δείτε περιεχόμενο που παραβιάζει τις Οδηγίες κοινότητας του TikTok, μπορείτε να το αναφέρετε εντός της εφαρμογής ακολουθώντας τα εξής βήματα. Κάθε πληροφορία θα διατηρηθεί εμπιστευτική και ανώνυμη. Επιπλέον, το άτομο θα λάβει τοπικούς πόρους αντιμετώπισης κρίσεων.
  4. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να απαντήσετε ιδιωτικά, δοκιμάστε να σχολιάσετε δημοσίως για να κοινοποιήσετε δωρεάν τοπικούς πόρους αντιμετώπισης κρίσεων.
  5. Εάν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε απευθείας με το άτομο, συνεχίστε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ επικοινωνία, κατά προτίμηση μέσω ιδιωτικού μηνύματος, ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες.

ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ

Κρατήστε ισορροπία με όσα ακούτε όταν κάνετε ερωτήσεις ανοικτού τύπου. Αναγνωρίστε τα συναισθήματα και τους αγώνες του ατόμου, ωστόσο να αποφεύγετε κάθε αναφορά ότι η αυτοκτονία ή ο αυτοτραυματισμός είναι ένας χρήσιμος ή φυσιολογικός τρόπος αντιμετώπισης. Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο άλλο άτομο. Παρόλο που ίσως θέλετε να μοιραστείτε τους δικούς σας αγώνες, αυτό μπορεί να κάνει το άλλο πρόσωπο να νιώσει απαξιωμένο. Αποφεύγετε να μπείτε σε διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, καθώς αυτό μπορεί να απογοητεύσει το άτομο που βρίσκεται σε κρίση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε την κατάστασή του. Παραδείγματα αντιδράσεων ενσυναίσθησης:

  • «Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι τόσο κολλημένος. Μερικές φορές ίσως είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».
  • «Ακούγεται σαν να θέλεις απεγνωσμένα να αλλάξει κάτι. Τι θα επιθυμούσες να ήταν διαφορετικό;»
  • «Ο χωρισμός μπορεί να σε κάνει να νιώθεις τόσο μόνος και αποκομμένος από τους ανθρώπους που νοιάζεσαι! Πώς το αντιμετωπίζεις;»

ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ερώτηση για την αυτοκτονία δεν βάζει τη σκέψη στο μυαλό κάποιου και δεν αυξάνει τον κίνδυνο. Αντίθετα, μπορεί να αρχίσει μια συζήτηση η οποία ίσως βοηθήσει να σωθεί η ζωή τους:

  • Εάν ανησυχείτε, ρωτήστε άμεσα αν αυτήν τη στιγμή σκέφτονται να αυτοκτονήσουν ή να κάνουν κακό στον εαυτό τους, π.χ. «Έχεις σκεφτεί να αυτοκτονήσεις;» Ακόμα κι αν νομίζετε ότι κάποιος δεν μιλάει σοβαρά, ρωτήστε!
  • Εάν κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού, ρωτήστε τους εάν έχουν (i) πρόσβαση σε μεθόδους για να το κάνουν, (ii) μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και (iii) ένα συγκεκριμένο μέρος στο μυαλό τους.
  • Εάν αρνηθούν ότι σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αντιδράσετε επικριτικά. Προσπαθήστε να μην πείτε πράγματα όπως «ευτυχώς» ή «δόξα τω Θεώ». Το καλύτερο είναι να πείτε κάτι σαν «ευχαριστώ που είσαι ειλικρινής». Αυτό επιτρέπει στο άτομο να γνωρίζει ότι αν είχε αυτές τις σκέψεις, είστε ένα άτομο με το οποίο θα μπορούσε να μιλήσει με ασφάλεια.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ

  • Η μείωση της πρόσβασης σε μεθόδους αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμού είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης του αυτοτραυματισμού. Όταν μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, μειώστε την πρόσβαση σε οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το άτομο για να βλάψει τον εαυτό του.
  • Προσδιορίστε μια έμπιστη επαφή στην οποία μπορεί να απευθυνθεί το μέλος της κοινότητας εάν οι σκέψεις συνεχίζονται ή επιδεινώνονται. Εάν το μέλος της κοινότητας είναι νεαρής ηλικίας, βοηθήστε να βρεθεί ένας έμπιστος ενήλικας, μια τοπική γραμμή αντιμετώπισης κρίσεων ή ένας επαγγελματίας. Συνεργαστείτε για να σκεφτείτε τι μπορεί να πει και συνοδεύστε το όταν θα απευθυνθεί άμεσα για να αρχίσετε τη συζήτηση. Εάν έχει έναν αγαπημένο δάσκαλο/καθηγητή, μπορεί και αυτός να είναι ένα πολύ καλό πρόσωπο για να απευθυνθεί.
  • Πολλοί άνθρωποι θεωρούν χρήσιμο να έχουν μια εξατομικευμένη λίστα με 4-5 δραστηριότητες που κάνουν αυτόματα όταν νιώθουν δύσκολα. Εάν υποστηρίζετε κάποιο άτομο, δοκιμάστε δραστηριότητες μαζί για να δείτε τι το βοηθάει! Ένας κατάλογος δραστηριοτήτων θα μπορούσε να είναι ο εξής:
  1. Πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό και επικεντρωθείτε στις αισθήσεις σας
  2. Κάντε ένα μεγάλης διάρκειας, ζεστό ντους
  3. Διαβάστε ξανά το αγαπημένο βιβλίο σας ή ακούστε ένα χαρούμενο τραγούδι
  4. Στείλτε μήνυμα στους φίλους σας για να λάβετε υποστήριξη ή/και να ρωτήσετε πώς είναι η μέρα τους
  5. Απευθυνθείτε σε μια τοπική τηλεφωνική γραμμή αντιμετώπισης κρίσεων για να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Ενδυναμώστε τα μέλη της κοινότητας ώστε να παραμείνουν ασφαλή και να ζητήσουν βοήθεια:

  • Βοηθήστε να μειωθούν τα εμπόδια στην υποστήριξη. Προσφερθείτε να αναζητήσετε αριθμούς τηλεφωνικών γραμμών, θεραπευτές ή να τους κρατήσετε συντροφιά καθώς μιλούν σε έναν ενήλικα.
  • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν τους πόρους και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα σκαμπανεβάσματα που νιώθουν. Για παράδειγμα, ενθαρρύνετέ τους να γράφουν τους λόγους για τους οποίους ζουν, τις υγιείς δραστηριότητες που τους κάνουν να αισθάνονται καλά και τα άτομα που μπορούν να τους βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές. Η ίαση από την επιθυμία για αυτοκτονία και αυτοτραυματισμό δεν είναι πάντα μια ευθεία γραμμή, μπορεί να πρέπει απλά να τα καταφέρουμε μέρα με τη μέρα.
Υπενθυμίσεις

Θυμηθείτε, αν ανησυχείτε, κάντε το πρώτο βήμα για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να σας πλησιάσει κάποιος για να δείξετε ότι νοιάζεστε.
Η αυτοφροντίδα είναι σημαντική, όπως ακριβώς κι εσείς. Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις σκέψεις ή τις πράξεις ενός άλλου ατόμου. Δεν χρειάζεται να κάνετε αυτές τις συζητήσεις αν δεν είστε προετοιμασμένοι ή αν δεν βρίσκεστε σε κατάλληλη ψυχική κατάσταση.
Υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και δεν είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ευημερία ενός φίλου ή μέλους της κοινότητας. Το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον αποτελεί ομαδική προσπάθεια. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς, να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι και να έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται.

Πόροι

Για περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου δωρεάν γραμμών βοήθειας για όσους αντιμετωπίζουν συναισθηματικά προβλήματα, επισκεφθείτε το Κέντρο ασφάλειας του TikTok.

Αυτή η εργαλειοθήκη αναπτύχθηκε με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων από τη Διεθνή ένωση για την πρόληψη της αυτοκτονίας, την Crisis Text Line, την Through Line, τη Samaritans of Singapore και τη Samaritans (Ηνωμένο Βασίλειο). Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Dr. Thomas Niederkrotenthaler, Dr. Rory O'Connor, Dr. Daniel Reidenberg και Dr. Jo Robinson για τις συμβουλές και την έρευνά τους.

Αποποίηση ευθυνών

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει αυτοκτονικές σκέψεις ή ιδεοληψίες, επικοινωνήστε αμέσως με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή με μια τηλεφωνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονιών. Το περιεχόμενο που περιέχεται σε αυτούς τους οδηγούς ή/και τις εργαλειοθήκες προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και εκπαιδευτική χρήση, ενώ δεν αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας ή ιατρικών υπηρεσιών.

OSZAR »